Echipa CEN
Erika Vaida - Bela
După 12 de ani de activitate în silvicultură, Erika Vaida-Bela (Stanciu) și-a început activitatea în domeniul ariilor protejate în 1999. Primii ani au fost marcați de munca de pionierat în acest domeniu, la care a contribuit prin activitatea la Parcul Național Retezat și prin implicarea în realizarea primei legi a ariilor protejate din România. Ca director de Parc a organizat una din primele administrații de parcuri și a coordonat procesul participativ de elaborare a planului de management al Parcului Național Retezat, primul plan de parc național aprobat în 2003.
Mara Bulea
"Cel mai bun mod de a prezice viitorul este de a-l construi" - Abraham Lincoln Iar noi, cu toţii, cred că suntem datori să ne construim un viitor împreună cu natura ce ne "adoptă" fără întrebări şi fără resentimente. De aceea cosider că alăturarea mea la echipa Propark este modul meu de a învesti în viitor alături de oameni minunaţi.
Ana Stamatescu
Ana Stamatescu este inginer la bază, dar încă din liceu a fost atrasă de mediul ONG și puterea societății civile, așa că toată viața ei profesională de până acum și-a petrecut-o în organizații de tineret, de mediu, antreprenoriat și de educație. Este pasionată de lilieci, activități în natură și crede cu încăpățânare că este nevoie doar de un bobârnac pentru a porni un bulgăre de schimbare.
George Kudor
George Kudor, specialist arii protejate, Propark Fundația pentru Arii Protejate. George a lucrat 8 ani în echipa de administrare a Geoparcului UNESCO Ținutul Buzăului și a colaborat activ cu Universitatea din Bucuresti pentru dezvoltarea programului de Geoparcuri din România. Este inginer IT, absolvent al masterului de Geobiologie Aplicată pentru Conservarea Patrimoniului Natural și Cultural din cadrul Facultății de Geologie (București) și în prezent doctorand în cadrul Facultății de Geografie (București) și cadru didactic colaborator, titular al cursului de Complexitate în Sisteme Naturale și Culturale. George deține și funcția de director executiv în cadrul Coaliției Natura 2000.
Formatorii CEN
Andrei Blumer
Este unul dintre inițiatorii și actualul președinte al Asociației de Ecoturism din România. A dobândit o experiență profesională de peste 20 de ani în sfera ecoturismului pe plan național și internațional oferind asistență diverselor destinații de ecoturism, sectorului privat și administratorilor de arii protejate din regiunea Munților Carpați (România și Ucraina), regiunea Dunării și în regiunea Mării Negre (Georgia, Turcia, Moldova și România).
Bogdan Papuc
Bogdan Papuc este ghid turistic, trainer și specialist turism durabil și ecoturism. Are studii de turism și marketing, iar experiența sa profesională de peste 17 ani este atât în mediul privat, cât și în sectorul neguvernamental. Din 2012 coordonează activitatea Asociației de Ecoturism din România, în cadrul căreia a coordonat numeroase proiecte de dezvoltare a ecoturismului și a infrastructurii turistice ușoare, inclusiv mai multe centre de vizitare pentru ariile naturale protejate.
Paul Hac
Paul a lucrat timp de 12 ani pentru Administratia Parcului Natural Lunca Muresului, dintre care 6 ani a fost responsabil cu educatia ecologica, iar restul perioadei a condus administratia parcului. In prezent este ecolog pentru Fauna & Flora si este implicat in proiecte ce vizeaza reconstructia ecologica a ecosistemelor umede si combatarea traficului cu specii protejate.
Andrei Acs
Interesele mele profesionale sunt legate de conservarea biodiversității, ecoturism, dezvoltarea durabilă a comunităților locale, cu accent pe gestionarea speciilor și a ariilor protejate. În prezent, sunt doctorand în cadrul Școlii Doctorale de Științe ale Naturii a Universității de Vest din Timișoara. Activitatea mea de cercetare se concentrează pe evaluarea stării de conservare și propunerea unui plan de conservare pentru Austropotamobius bihariensis (racul bihorean) ca specie endemică nou descoperită.
Tiberiu ChiricheÈ™
Tiberiu Chiricheș este manager de organizație de mediu, trainer și specialist arii protejate cu expertiză în management organizațional, în prezent director executiv al Propark Fundația pentru Arii Protejate. Detine o diplomă de doctorat în managementul sustenabil al resurselor naturale. Avand o experiență profesională de 22 ani a fost și este este implicat în managementul resurselor naturale și al ariilor protejate din Romania.
Zoltan Szabo
Szabó D. Zoltán (Zola), Asociația Grupul Milvus, biolog-ornitolog. Am absolvit ca biolog la Cluj, după care am urmat studii la Școala Doctorală de Biodiversitate din Debrecen, Ungaria. Cercetările mele s-au axat pe comportamentul de dispersie al lăstunului de mal de-a lungul râului Tisza. Am început să lucrez ca asistent, apoi ca lector universitar la Universitatea Babeș-Bolyai, unde am ținut cursuri și seminarii de ecologie generală și comunitară, ornitologie și practică ecologică de teren.
Cristian Ciobanu
Cristian Ciobanu, sunt coordonator local al Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului - Universitatea din București. Sunt doctor în geografie, voluntar la Geoparc din 2004 și angajat din 2012, unde mă ocup în special cu interpretarea patrimoniului și turism. Sunt evaluator UNESCO pentru geoparcuri și evaluator EcoRomânia pentru certificări ecoturistice. Cu alte cuvinte, m-am îndrăgostit de Țara Hațegului pe când eram student voluntar și îmi place așa de mult încât vreau să arăt și altora ce lucruri frumoase sunt de văzut și făcut aici.
Amalia Dumbravă
Numele meu este Amalia Dumbravă și lucrez ca și biolog în cadrul R.N.P. Romsilva - Administrația Parcului Natural Porțile de Fier R.A., încă din 2009. Înainte de a fi angajată, am fost implicată în activități de voluntariat în diferite arii naturale protejate. Profesional, am experiență îndeosebi în monitorizarea speciilor de păsări și a unor grupe de insecte, punctele mele slabe fiind identificarea și monitorizarea habitatelor. Sunt o fire deschisă, glumeață, cu spirit de echipă, totodată fiind și foarte critică cu mine însumi.
Adina Popa
Sunt peste 20 de ani de când am început să comunic, fără timiditate, pentru diverse organizații, de la administrație publică, la multinațională, ONG și, în prezent, pentru Universitatea din București ca specialist Comunicare în cadrul echipei de management a Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului. Mare parte din ceea ce știu se bazează pe experiențe trăite în contexte variate. Am zis da, cu inima deschisă și experienței de trainer ProPark - Fundația pentru Arii Protejate pentru că sunt convinsă că am multe de împărtășit cursanților, dar la fel de multe de învățat de la ei despre comunicare organizațională, organizarea de evenimente, conflict și negociere. Ei, și pentru că sunt și storyteller (da, da, spun povești), am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea mea așa.
Alina Alexa
Personal sau profesional dacă te "înțelegi" cu cel de lângă tine, totul devine mai ușor, mai simplu, mai plăcut. Dar a comunica eficient nu înseamnă doar să vorbești bine, ci mai ales să asculți și să înțelegi ce vrea să spună celălalt. Niciodată nu poți spune că știi totul despre comunicare. Este un proces continuu de perfecționare individual. Lucrez în comunicare de peste 20 ani. Am început activitatea în cadrul unui ONG studențesc la Sibiu. Am continuat în sectorul privat, pe partea de marketing și vânzari. Din 2007 am revenit în mediu ONG. M-am alăturat echipei Propark de la început din 2008 și sunt trainer pe comunicare și facilitator.